Je kunt zo GROOT of klein zijn als je zelf wilt!

happyyoucoaching

Jij kiest, echt waar! Laat ik je meenemen naar de week voordat deze foto’s zijn gemaakt. Ik voelde aan alles, het is Herfst!!! Regenachtig weer, druilerig, grijs. In huis was onrust in verband met een interne verbouwing, klusjesmannen liepen in en uit. Mijn routine weg, ik kwam niet toe aan focus. Rennen van hot naar her, naar bouwmarkt, naar milieustraat, naar werkafspraak.  Koffie schenken, “Mevrouw, wilt u even kijken naar…”, mail afhandelen, administratie weer oppakken, studie-huiswerk maken, terwijl ik eigenlijk de behoefte voelde om in mijn eigen ruimte met rust om me heen te kunnen focussen op wie en wat ik wil zijn als onderneemster, begeleider en coach. Het lukte niet, ik werd er chagrijnig van en de rommel en hectiek om me heen hielp daar niet bij. Ik voelde de neerwaartse spiraal in mijn humeur iedere dag groter worden. Mezelf toespreken ‘ach, volgende week is het beter, dan zijn de klusjesmannen weg’ hielp niet. Mezelf even uit de context halen en buiten de deur afspraken maken hielp even, je raadt het al, alleen voor het moment dat ik buiten de deur was, daarna was het er meteen weer. Dé DIP !  Ik ken het van mezelf, het vreet aan mijn zelfvertrouwen, ik zie dan alleen wat er nog niet is, ik hoor alleen de ‘NEE’s’ in plaats van de ‘JA’s’, hoor mezelf steeds vaker zeggen ‘nog niet aan toegekomen’. Twijfel maakt steeds meer bezit van mijn denken en Trots krimpt en wordt kleiner naar mate de twijfel groter wordt.

En terwijl ik mezelf meewarig aanschouw en mezelf voel strugglen besef ik dat alleen IK deze spiraal kan doorbreken. Tuurlijk, het vertrek van de klusjesmannen gaat helpen, natuurlijk helpt het als er weer blauwe lucht zichtbaar is en de prachige herfsttinten oranje-rood oplichten, maar IK ben de sleutel.

IK

Wat geloof ik eigenlijk, over mijzelf over mijn situatie? Waarom doe ik wat ik doe? Mijn filosofie “Alles is Energie” behelst ook je gedachten. Positieve gedachten hebben positieve lading; positieve energie, negatieve gedachten geven negatieve energie. Wim Belt (kwantumfysicus) zegt het zo mooi in de blog van Anne Neijnens (https://soundcloud.com/anneneijnens/wimbelt) De passage die mij triggert is daar waarin hij zegt “Welk belief-systeem heb jij opgebouwd? Leef je het leven om niet te verliezen? Of leef je het leven om te winnen?”

Oei, heel eerlijk gezegd, kijkend naar de realiteit (mijn specialiteit 😉  ) is mijn blik op dit soort momenten meer gefocust op het niet verliezen. Als ik met deze blik kijk en leef dan voelt het krampachtig, gevoel van vasthouden. Ik kom niet van mijn plaats, er is minder energie en de energie die er is werkt verkleinend, geeft krimp, kramp en strijd naar binnen. En dat is niet fijn, daar word ik niet gelukkiger van!

Dus terwijl ik mezelf zo aanschouwde en miserabel voelde en merkte dat het niets bracht dan alleen maar meer humeurigheid met mezelf maakte ik de ínnerlijke klik  door echt te kiezen! Want al de hele week had ik mezelf laten leiden door datgene wat op mijn pad kwam; de klusjesmannen, de agenda van de kinderen, de to-do lijst van mijn huishouden, de administratie en heus daar ligt het in essentie niet aan, want wij hebben allemaal dingen die onze aandacht vragen. Maar het waren mijn gedachten over deze dingen die mij lieten verkrampen. Het waren allemaal ‘nee’ gedachtes. Nee, ik wil geen rommel in huis, Nee ik wil niet naar de milieustraat om daar de halve dag kwijt te zijn aan het scheiden van onze zooi, Nee, ik wil niet in een klein hoekje van de eettafel mijn administratie op orde brengen, dat lukt alleen als ik in een opgeruimde ordelijke omgeving zit. Ondertussen deed ik het wel allemaal en dan gaat het mis. Het is zoals Wim Belt ook aangeeft de “Law-of -Creation’ Het gebeurt IN jou, niet buiten jou. Alle (belemmerende of helpende) overtuigingen zijn al van jou, KIES voor welke overtuiging /gedachte je kiest! Ik BEN de creator. Dus in plaats van dat ik iets naar mij toetrek (law-of-attraction), creëer ik het zelf (law-of-creation of van A naar B met NLP)

Bewust alle ‘NEE’s’ omzetten in ‘JA’s’ vergt wat meer dan alleen maar het vervangen van het woord. Wat zit erachter? Welke angst speelt er? Welk deel wil gezien worden en wat heeft het nodig?

Bij mij speelde mijn innerlijke kind op, het wilde graag gerustgesteld worden en bevestigd in de kwaliteiten die ik wel heb in plaats van alleen maar te vergroten wat er (nog) niet is. Door mijzelf dit te gunnen en te geven, maakte ik andere beslissingen. Maakte dat ik anders naar mijn wereld van dat moment kijk. En dat maakte dat ik ook anders ging doen, andere afspraken maakte in mijn agenda, andere energie voelde. Thuis is er nog steeds rommel (het wordt al minder), de klusjesmannen zijn nog niet definitief weg (wel bijna), de eettafel is nog steeds het niet ordelijke rustige werkplekje (maar niet lang meer).  Het maakt niet uit, want ik heb gekozen; dat ik alles kan doen op mijn tempo op mijn manier, ook al is het nog niet af, helemaal perfect, maar ik mag ontdekken, uitproberen en ervaren hoe alle snoepjes smaken van de snoepwinkel die “Het Leven” heet.

You can be the greatest, You can be the best,

You can beat the world,

be a champion.

You can be a master,

don’t wait for luck,

dedicate yourself and you

gonna find yourself,

standing in The hall of Fame    ~The Script lyrics The Hall of Fame~

Voel je welkom, ik zie je graag        www.happyyoucoaching.nl  Nicole Le Haen