Dankbaarheid en Verdriet

…de één laat het besef van het ander groeien. Dit is een eerder door mij geplaatst artikel op LinkedIn

HappyYouCoaching

Dankbaar ben ik, vandaag voel ik dat nog meer dan andere dagen. Verdrietig voel ik me ook, ook dat voel ik vandaag meer dan andere dagen. Er gebeurt veel in mijn leven. Als ouder zijnde ken je vast het boek ‘Oei, ik groei’ en daarin worden groeistuipjes besproken. Afgelopen jaar ben ik zelf door zo’n groeistuip gegaan. Met het afscheid nemen van mijn leuke baan bij prachtbedrijf waar ik hart en ziel aan had gegeven, maar aan alles voelde dat het tijd was om verder te gaan en ik heb zeker geen spijt. Want wat een gave dingen zijn er sinds die tijd gebeurt. Mooie opleidingen heb ik sindsdien gevolgd. Chinese levensfilosofie, Qigong, massage, meditatie, voeding, Systemisch opstellen, NEI coachen en straks TeamFLOW. Daarbij prachtige mensen ontmoet, andere invalshoeken, andere context, ander ritme van leven. Het laat me stralen.
Mijn bedrijf opgezet en eigen site ontwikkeld. Het is gaaf en maakt me dankbaar. Dankbaar voor de mooie ontmoetingen, diepgang van contact, de heerlijke thuiskom-momenten bij gezin, vrienden en familie. Ik realiseer me steeds meer dat ik mooie dingen doe, mooie mensen om me heen heb en creëer wat ik wil creëren.

Verdrietig ben ik ook omdat ik me realiseer dat niet iedereen de vrije keus heeft of voelt om te doen wat ze graag willen. Veel oud-collega’s zijn boventallig verklaard en zitten in een intern sollicitatieproces. Dat geeft onduidelijkheid, onzekerheid, afwachten, hoor ik erbij? Altijd lastig als veranderingen opgelegd zijn in plaats van intrinsiek gedreven. Daar kun je mooi de U-theorie op loslaten ( of de vele andere veranderstrategieën), maar als het niet je eigen keuze is blijft het toch even mooi ‘K’ en dat mag ook.
Verdriet is er nog meer voor degene die ik zo bewonder om haar positieve houding met het ‘dealen’ van haar ziekte. Dankbaar dat ik haar ken, zó ongelooflijk wat zij te verstouwen krijgt…mooi en krachtig mens. Maar zo triest hoe zij moet vechten om te blijven leven. Ik hoop je nog lang te mogen blijven ontmoeten
Het is dubbel, dankbaarheid en verdriet liggen in elkaars verlengde

Dus met zo’n dag als vandaag tel ik mijn zegeningen en schuif mijn alledaagse frustraties over onbenulligheden aan de kant.

Want in alles wat ik mezelf opleg of wij elkaar in deze maatschappij, in het najagen van doelen, dromen, meer geld, meer geluk, in essentie gaat het om verbinding aangaan.

Verbinding met jezelf en je eigen verdriet, dromen, frustratie, verlangens. Wat zit daar achter en wat vertelt het jou? Verbinding met de ander, door er alleen maar te zijn. Geen adviezen, geen tips, geen oplossingen, maar in liefdevolle aanwezigheid de ander te laten voelen dat je er bent.

Heb jij je vandaag al dankbaar gevoeld?

#dankbaar #verdrietig #bewondering #mooimens

4 september 2019 Nicole Le Haen www.happyyoucoaching.nl