MIJN VERHAAL = ONS VERHAAL

Beleef en herschrijf jouw verhaal in Heel je Levensweg: het persoonlijk ontwikkeltraject waar verleden, heden en toekomst samenkomen.

Als begeleiders/trainers van het groepstraject HEELjeLEVENsweg kijken we er naar uit om op 24 sept as weer met een nieuwe groep op pad te gaan. Op pad om het verhaal van je leven te vertellen en misschien wel een nieuwe invalshoek te geven. Zodat je weer vrij met open blik kunt kijken, ervaren en voelen wat jouw eigen verhaallijn is. Puur, echt en helemaal van jou.

Met plezier en goede afstemming zijn wij; Marielle, Sabine en Nicole ons aan het voorbereiden. Het traject biedt zoveel moois ( op inhoud en in resultaat ) dat dit ook van ons als trainers vraagt ons volledig te verbinden. Ons te committeren aan elkaar, het traject en de deelnemers. Na het doorlopen van de eerste groep lijkt alles geregeld, bekend, helder en het verhaal op inhoud en verhaallijn duidelijk. Maar niets is wat het lijkt.

We willen je in een drieluik meenemen in verschillende verhalen van ons als begeleiders…

MIJN VERHAAL IS ONS VERHAAL (door Nicole)

en dat is wat het is. Met alles wat er was, nu is en zal zijn is het ONS verhaal. Dit verhaal gaat over de fase van ‘niet-weten’. Het ‘niet-weten’ toelaten is zo verdomd (excuses) moeilijk. Tot in je diepste kern vertrouwen dat het goed is wat er is en je het niet hoeft te weten. Niet te controleren, niet te richten, niet regisseren….Alleen maar zijn…..zonder in te vullen, zonder te sturen…..alleen maar ervaren, waarnemen met niets, het ?, het niet weten, het ongeduld, het onvermogen, de onrust, geen focus voelen, geen houvast en dat allemaal in het zelfde moment….en dat moment duurt niet even, maar duurt soms dagen, weken…..lange weken, soms sluimerend op de achtergrond om dan opeens weer in volle besef mijn hele bewustzijn te vullen. Grrrr….strijd, boosheid……pfffff adem in, adem uit….het mag er zijn…….ademhalen……het is oké.

Het willen weten, helder hebben, vasthouden, houvast zoeken aan wat je wel weet, of dacht te weten. Oude waarheden, halve waarheden, onwaarheden…..wat is waarheid?

Oude beelden loslaten, fris en open kijken naar wat er is. Hoe klein dan ook, misschien of juist lelijk om dan mooi te kunnen zijn. De imperfectie is perfect.

Wat is de norm die ik mijzelf opleg? Eén daarvan is; Ik zal bewijzen dat ik een succesvolle coach ben en niet zomaar een hobby-zwabberaar. Mijn ‘klein-zijn’ omarmen om dan juist ‘groots’ te zijn. Mijn kleine ik; niet gezien, niet gehoord; mijn zusjes niet gezien, niet erkend. Zij horen bij mij. Zij horen erbij. Nu het er 2 blijken te zijn heb ik ze namen gegeven; Daantje en Eefje; ik heb jullie lief. Mijn ‘anders’ zijn; ik heb het lief met alle angst die erbij hoort. Angst van er niet bij horen, angst van zelfafwijzing, angst van doodgaan. Doodsangst….niet gezien…..niet gehoord, niet geleefd….jezelf laten wegduwen……..door jezelf….in de put, in een hoopje niets….Pijnlijk om dat te erkennen, niemand die het doet, ik doe dat zelf. Het is maar een gedachte, ooit gevoeld en voor waar aangenomen. Ik heb vertrouwen dat ik kies voor mijzelf. Ik vergeef mijzelf dat ik geloofde dat ik niets was. Dan komt er lucht en lichtheid. De zwaarte vertrekt en ik hef mijn hoofd. Krijg letterlijk en figuurlijk een open blik om te zien wat er is. In realiteit…..om de vrijheid te voelen en te ervaren dat ik kan zijn…..ook in het ‘niet-weten’. Dat ik dan ook ben. Wie ben ik dan? Mens van vlees en bloed; ploeterend in de aardse realiteit volop ervaren van zingeving en vooral steeds weer opnieuw de verbinding. Vanuit mildheid en liefdevolle verbinding met mezelf…en daarmee met jou. 

Een inkijkje in mijn verhaal over de frustratie van het ‘niet-weten’ is misschien ook wel jouw verhaal. Als coach werk ik in mijn sessies vanuit wat men noemt ‘het-wetende-veld’. Met systemische opstellingen, Neuro Emotionele Integratie en ReAttach verbind ik jou met je eigen realiteit en je eigen oplossing. Dit vraagt van mij als coach de open houding van ‘niet-weten’. Het gaat immers niet om mijn realiteit en oplossing, maar die van jou. Ik gun het jou en mij om los te laten. In de momenten dat je het nodig hebt; de onrust, de strijd, het steeds maar malen. Loslaten om even helemaal niets te weten…….. zodat je rust ervaart en in die rust de wijsheid van jezelf te ontdekken. En daarmee weer ruimte en vrijheid ervaart. Ga je mee op reis? Het traject HEEL je LEVENsweg start op 24 september in Oirschot (NB).

Op de site HappyYouCoaching vind je meer informatie over het traject, de reis en de komende Masterclasses.